Stretching-ul Global Activ își are originea în Reposturarea Globală (RPG) și urmărește aceleași principii de tratament ce vizează tulburările musculoscheletale ce provin din imbalansul postural.
Această metodă constă în crearea unor exercitii de stretching bazate pe posturi specifice, controlate și progresive (numite stretching global) cu scopul de a promova “creșterea” coloanei vertebrale și flexibilitate țesutului conjunctiv din zona extremităților membrelor inferioare.
Exercițiile SGA se alătură globalității în fiecare postură de stretching, se folosește de contracțiile active musculare, se îngrijește de fiecare articulație și se concentrează pe ciclul respirației controlate. Toate aceste componente oferă originalitate exercițiilor în comparație cu exercițiile de stretching clasic.
Postura promovează conștientizarea posturilor corecte și datorită intensității de joasă frecvență, ritmului lent și a progresiei încet realizată, este ușor acceptată de oricine dorește să se elibereze de tensiune la nivelul muscular și rigiditatea articulațiilor.
Exercițiile SGA au fost create ca o încercare de a furniza o corecție posturală în afara mediului cabinetelor de specialitate și de a crea autocorecția pacienților și atleților atunci când nu este neapărat nevoie de ajutorul terapeutului. Poate fi făcut în ședințe individual sau în grupuri.
Posturile SGA sunt folositoare ca și mecanisme de prevenție pentru orice persoană sau pentru cei ce sunt implicați în aria recuperării sportive.
Exercitiile SGA sunt folositoare ca și prescriere de exerciții pentru acasă în tratamentul mobilității și a detensionării.
SGA reprezintă aplicarea principiilor RPG în domeniul prevenției, performării menținerii îmbunătățirii musculoscheletale în domeniul recuperării.

Care sunt beneficiile?
– crește flexibilitatea,
– îmbunătățește aliniamentul și conștientizarea posturală,
– îmbunătățește performanța sportivă și artistică,
– previne accidentările provenite din sursă sportivă sau de muncă,
– pot fi folosite ca și tehnică de întreținere după postura RPG,
– pot fi folosite ca și exerciții de prescripție după fiecare sesiune individuală.